Miért fizess elő a Gemištre?

Mert csak így kapsz teljes hozzáférést a hírlevelünkhöz és eleve a honlaphoz.

Miről írtok egyáltalán?

  • Amiről sajnos muszáj: a járványról, annak kezeléséről és a háborúról.

  • Magyarországról. Üdv a negyedik kétharmad rendszerében!

  • Németországról. Angela Merkel korszakának vége. Mit csinál Olaf Scholz?

  • Közép-Európáról. Nekünk a V4, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Románia nem valamiféle egzotikus hely, amiről a BBC se ír. Mi itt vagyunk otthon.

  • Szerbiáról. Vučić magabiztosan nyert, de mihez kezd az oroszokkal? Ismerünk minden releváns szereplőt: ezért már Minőségi Újságírás-díjat is kaptunk.

  • Olaszországról, a világ legszebb országáról.

  • És egy csomó olyan dologról, amit még nem akarunk elárulni.

Mit jelent az, hogy Gemišt, és miért ez a név?

Ez egy horvát szó, nemes egyszerűséggel fröccsöt jelent, többnyire 1:1-es arányban. Szóval kisfröccs. A legalapvetőbb dolog, ami közel hozza egymáshoz Mitteleuropa népeit, hiszen ezt mindenhol ismerik és szeretik. Az eredet persze német: a gemischt vegyeset, kevertet jelent abban az értelemben, ahogy mi is vegyítjük majd a témáinkat.

Hogyan kell ejteni?

Német: sch, lengyel: sz, szlovák/horvát/cseh/szlovén: š. Tehát S-sel. Nem SZ-szel.

Milyen gyakran jelentkeztek majd?

Eleinte hetente kétszer.

  • Keddenként a bor: politikaibb, elemzősebb hírlevél.

  • Csütörtökönként a szóda: megfejtjük a világot.

Miért annyi, amennyi?

Igen, tudjuk, hogy minden online izét 4,99 euróra áraznak.

De ez nem minden online izé, ez egy bevallottan prémium termék. Annyira prémium, hogy csak annak jár, aki fizet érte. Aki nem, annak nem. A Gemištre előfizetni mégsem luxus – egy bizonyos szint fölött az a luxus, ha ezt havi 7 euróért nem teszed meg.

Nem akarok online fizetni, de előfizetnék, mit tegyek?

Állíts be magadnak egy ingyenes előfizetést, és írj nekünk a gemisthu kukac protonmail pont com e-mailcímen a részletekért és a megoldásért.

Hogyan működik ez az egész?

Ez nem egy portál vagy egy blog, annál sokkal innovatívabb és egyszerűbb egyszerre: nincs miért tartanod attól, hogy lemaradsz bármiről is. Ha előfizetsz, minden, de tényleg minden friss anyagunk közvetlenül a mailfiókodba megy majd. Emellett persze itt, a honlapon is látod a tartalmainkat: aki fizet, az mindent, aki nem, az csak keveset. Kommentelni pedig eleve csak az előfizetőink tudnak: ezen változtatni nem fogunk.

Én is írhatok?

Örömmel teret adunk tőlünk eltérő véleményeknek, vendégcikkeknek is. Ezeket csak a gemist.hu-n publikáljuk, ingyenesen, mindenki számára elérhetővé téve őket, a címben jelezve, hogy [vendégvélemény], a hírlevelekben pedig külön felhívjuk rájuk a figyelmet. Ha küldenétek, a gemisthu@protonmail.com címen várjuk őket. Nyilván csak jól megírt, amennyire lehet, tényeken alapuló és aktuális dolgot közlünk, a szerkesztés és a válogatás jogát fenntartva. Külön örülünk, ha az írás provokál, új szempontot vet fel, konstruktív vagy csak simán kilóg a mainstreamből.

Adj visszajelzést!

Ebben a threadben el tudod mondani, mi tetszik, és mi nem.