Gemišt: luxus lesz nem előfizetni

Nekünk az EU nem a Külföld rovat, Temesvár nincs messzebb Washingtonnál, és Triesztről sem a pizza jut eszünkbe. Közéleti hírlevél a legigényesebb olvasóknak.

Miért fizess elő a Gemištre?

Mert miközben a média egyre inkább a bulvárosodás és az átláthatatlan propaganda útját járja, mi ragaszkodunk ahhoz, hogy felnőttnek nézve az olvasót megadjuk a módját: hosszan, alaposan, kontextualizálva, a témához eleve értve írjunk.

És mert csak így kapsz teljes hozzáférést a hírlevelünkhöz és eleve a honlaphoz.

Miről írtok egyáltalán?

  • Magyarországról. Előválasztás, 2022-es választás, feles alkotmányozási kísérlet: a rendszerváltás óta ennyire izgalmas soha nem volt még itt semmi.

  • Németországról. Angela Merkel korszakának vége. Mi jön most?

  • Közép-Európáról. Nekünk a V4, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Románia nem valamiféle egzotikus hely, amiről a BBC se ír. Mi itt vagyunk otthon.

  • Szerbiáról. Vučić három választást is tart 2022 tavaszán, és az ellenzéke még mindig nem tudja, egyáltalán részt vegyen-e a színjátékban. Ismerünk minden releváns szereplőt: ezért már Minőségi Újságírás-díjat is kaptunk.

  • Franciaországról. 2022-ben eldől, marad-e Macron. Nem vennénk rá mérget.

  • És egy csomó olyan dologról, amit még nem akarunk elárulni.

Milyen gyakran jelentkeztek majd?

Eleinte hetente kétszer.

Mit jelent az, hogy Gemišt, és miért ez a név?

Ez egy horvát szó, nemes egyszerűséggel fröccsöt jelent, többnyire 1:1-es arányban. Szóval kisfröccs. A legalapvetőbb dolog, ami közel hozza egymáshoz Mitteleuropa népeit, hiszen ezt mindenhol ismerik és szeretik. Az eredet persze német: a gemischt vegyeset, kevertet jelent abban az értelemben, ahogy mi is vegyítjük majd a témáinkat.

Nem az algoritmus dönti el, mit látsz

Nincs miért tartanod attól, hogy lemaradsz bármiről is: ha előfizetsz, minden friss anyagunk közvetlenül a mailfiókodba megy majd.

Ha jót akarsz nekik, szólj róla az ismerőseidnek!