GEMIŠT
GEMIŠT
A hazudós 23 éves klímaaktivista politikus és a nácibotrányba keveredett AfD
2
0:00
-1:12:38

A hazudós 23 éves klímaaktivista politikus és a nácibotrányba keveredett AfD

Gemišt podcast 1.
2

Indul a Gemišt és a Partizán közös podcastja az európai parlamenti választások közép-európai tétjeiről: június 9-ig minden egyes közép-európai országot kitárgyalunk, hogy elmondjuk, hol mi a tétje a választásnak, mi miért történik, mik a legnagyobb botrányok, ki mivel kampányol.

Magyarországgal nem foglalkozunk. Az első, azaz a mostani adásban Ausztria és Németország kerül sorra, pár nap múlva Szlovénia és Horvátország, majd Románia és Olaszország, végül Szlovákia, Csehország és Lengyelország. Június 9-ét követően pedig tartunk egy hosszabb választást elemző-kibeszélő adást.

Ha belerázódunk és jók a visszajelzések, akár az is lehet, hogy folytatjuk.

A német és osztrák politikát a hírlevelekben eleve viszonylag intenzíven követjük, így ez az adás leginkább egy kedvcsináló azoknak, akik még nem olvassák szorgalmasan végig mindazt, amit írunk. Amikről többek között szó esik benne: miért áll a bál az osztrák zöldek 23 éves klímaaktivista listavezetője körül? Ki az a Sahra Wagenknecht, aki a német választás nagy meglepetése lesz? Miért inkább a keletnémet tartományaikra figyelnek Brüsszel helyett már most a németek?

A podcastokban hárman fogunk szerepelni: Techet Péter, Bukovics Martin és Vágó Gábor. Mindig más vezeti a műsort és igyekszünk a lehető legkevesebbet belebeszélni egymás mondanivalójába. A nem tökéletes hangminőségért elnézést kérünk: mivel három különböző országban vagyunk, nem tudjuk használni a Partizán podcaststúdióját, de a hangmérnökeik igyekeznek kihozni ebből is a legjobbat. Az egyes epizódok a Gemišt mellett a Partizán különböző podcastos felületein (YouTube, Spotify, Apple, Google) is elérhetőek a többi 18 partizános podcasttal együtt. A visszajelzéseiteknek örülünk és előre is köszönjük őket!

2 Comments
GEMIŠT
GEMIŠT
A Gemišt és a Partizán közös podcastja az EP-választások közép-európai tétjeiről.