Miért fizess elő a Gemištre?

Mert csak így kapsz teljes hozzáférést a hírlevelünkhöz és eleve a honlaphoz.

Miről írtok egyáltalán?

  • Magyarországról. Előválasztás, 2022-es választás, feles alkotmányozási kísérlet: a rendszerváltás óta ennyire izgalmas soha nem volt még itt semmi.

  • Németországról. Angela Merkel korszakának vége. Mi jön most?

  • Közép-Európáról. Nekünk a V4, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Románia nem valamiféle egzotikus hely, amiről a BBC se ír. Mi itt vagyunk otthon.

  • Szerbiáról. Vučić egyszerre három választást is tart 2022 tavaszán, és az ellenzéke még mindig nem tudja, egyáltalán részt vegyen-e a színjátékban. Ismerünk minden releváns szereplőt: ezért már Minőségi Újságírás-díjat is kaptunk.

  • Franciaországról. 2022-ben eldől, marad-e Macron. Nem vennénk rá mérget.

  • És egy csomó olyan dologról, amit még nem akarunk elárulni.

Mit jelent az, hogy Gemišt, és miért ez a név?

Ez egy horvát szó, nemes egyszerűséggel fröccsöt jelent, többnyire 1:1-es arányban. Szóval kisfröccs. A legalapvetőbb dolog, ami közel hozza egymáshoz Mitteleuropa népeit, hiszen ezt mindenhol ismerik és szeretik. Az eredet persze német: a gemischt vegyeset, kevertet jelent abban az értelemben, ahogy mi is vegyítjük majd a témáinkat.

Milyen gyakran jelentkeztek majd?

Eleinte hetente kétszer.

Keddenként a bor: politikaibb, elemzősebb hírlevél.

Csütörtökönként a szóda: megfejtjük a világot.

Miért annyi, amennyi?

Igen, tudjuk, hogy minden online izét 4,99 euróra áraznak.

De ez nem minden online izé, ez egy bevallottan prémium termék. Annyira prémium, hogy csak annak jár, aki fizet érte. Aki nem, annak nem. A Gemištre előfizetni mégsem luxus – egy bizonyos szint fölött az a luxus, ha ezt havi 7 euróért nem teszed meg.

Nem akarok online fizetni, de előfizetnék, mit tegyek?

Állíts be magadnak egy ingyenes előfizetést, és írj nekünk a gemisthu kukac protonmail pont com e-mailcímen a részletekért és a megoldásért.

Hogyan működik ez az egész?

Ez nem egy portál vagy egy blog, annál sokkal innovatívabb és egyszerűbb egyszerre: nincs miért tartanod attól, hogy lemaradsz bármiről is. Ha előfizetsz, minden, de tényleg minden friss anyagunk közvetlenül a mailfiókodba megy majd. Emellett persze itt, a honlapon is látod a tartalmainkat: aki fizet, az mindent, aki nem, az csak keveset.

Adj visszajelzést!

Ebben a threadben el tudod mondani, mi tetszik, és mi nem.