Miért fizess elő a Gemištre?

Mert csak így kapsz teljes hozzáférést a hírlevelünkhöz és eleve a honlaphoz.

Mi ez?

Az azóta megszüntetett Azonnali alapítóinak és szerzőinek projektje. Részben hírlevél Közép-Európáról, kitekintéssel a Balkánra és Nyugat-Európára, személyes tapasztalatok, beszélgetések és elsődleges források alapján, részben pedig egy új platform, amelyen örömmel közlünk olyan jól megírt anyagokat, amik máshol nem férnének el, legyen szó interjúkról, helyszíni riportokról vagy véleményekről.

Hogyan működik?

Ez nem egy portál vagy egy blog, annál sokkal innovatívabb és egyszerűbb egyszerre: nincs miért tartanod attól, hogy lemaradsz bármiről is. Ha előfizetsz, minden, de tényleg minden friss anyagunk közvetlenül a mailfiókodba megy majd. Emellett persze itt, a honlapon is látod a tartalmainkat: aki fizet, az mindent, aki nem, az csak keveset. Kommentelni pedig eleve csak az előfizetőink tudnak: ezen változtatni nem fogunk.

Miről írtok egyáltalán?

Mit jelent az, hogy Gemišt, és miért ez a név?

Ez egy horvát szó, nemes egyszerűséggel fröccsöt jelent, többnyire 1:1-es arányban. Szóval kisfröccs. A legalapvetőbb dolog, ami közel hozza egymáshoz Mitteleuropa népeit, hiszen ezt mindenhol ismerik és szeretik. Az eredet persze német: a gemischt vegyeset, kevertet jelent abban az értelemben, ahogy mi is vegyítjük majd a témáinkat.

Hogyan kell ejteni?

Német: sch, lengyel: sz, szlovák/horvát/cseh/szlovén: š. Tehát S-sel. Nem SZ-szel.

Milyen gyakran jelentkeztek?

Hetente kétszer.

  • Keddenként a bor: politikaibb, elemzősebb hírlevél.

  • Csütörtökönként a szóda: megfejtjük a világot.

Miért annyi, amennyi?

Igen, tudjuk, hogy minden online izét 4,99 euróra áraznak.

De ez nem minden online izé, ez egy bevallottan prémium termék. Annyira prémium, hogy csak annak jár, aki fizet érte. Aki nem, annak nem. A Gemištre előfizetni mégsem luxus – egy bizonyos szint fölött az a luxus, ha ezt havi 7 euróért nem teszed meg.

Hogyan tudok előfizetni?

Ide először is be kell írni azt a mailcímet, amelyre kapni szeretnéd a hírleveleinket, majd követni az angol nyelvű utasításokat a Subscribe gomb megnyomásával. Arra lesz kíváncsi a rendszer, hogy havi vagy éves előfizetést szeretnél-e, és hogy mik az adatai annak a bankkártyának, amelyről mindezt fizetni szeretnéd. Ilyen egyszerű ez!

Nem akarok online fizetni, de előfizetnék, mit tegyek?

Állíts be magadnak egy ingyenes előfizetést a Subscribe gomb megnyomásával, a kártyaadatok és előfizetési részletek megadása nélkül, majd írj nekünk a gemisthu kukac protonmail pont com e-mailcímen a részletekért és a megoldásért.

Nem akarok előfizetni, de egy sörre jók vagytok!

Ha olvastál nálunk valami jót, kaptál tőlünk egy jó tippet, vagy csak simán szeretnéd ezzel is jelezni, hogy tetszik és fontos, amit csinálunk… igazán nincs ellenünkre!

Itt tudsz sört rendelni nekünk!

Én is írhatok?

Örömmel teret adunk tőlünk eltérő véleményeknek, vendégcikkeknek is. Ezeket csak a gemist.hu-n publikáljuk, ingyenesen, mindenki számára elérhetővé téve őket, a címben jelezve, hogy [vendégvélemény], a hírlevelekben pedig külön felhívjuk rájuk a figyelmet. Ha küldenétek, a gemisthu@protonmail.com címen várjuk őket. Nyilván csak jól megírt, amennyire lehet, tényeken alapuló és aktuális dolgot közlünk, a szerkesztés és a válogatás jogát fenntartva. Külön örülünk, ha az írás provokál, új szempontot vet fel, konstruktív vagy csak simán kilóg a mainstreamből.

Adj visszajelzést!

Ebben a threadben el tudod mondani, mi tetszik, és mi nem.

Subscribe to GEMIŠT

Hírlevél heti kétszer Közép-Európáról és a Balkánról, politikáról és a jó életről. Luxus lesz nem ezt olvasni.

People

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok.
Visegrád több egy várnál. Európa több Brüsszelnél. Brüsszel több egy városnál.
Alkotmány- és EU-jogot kutat, Münstertől Prágáig.
Ágasegyháza, Kecskemét, Barcelona, Budapest, Prága, Brüsszel, Bázel.
Józsefváros, tech, belpol, kávé.